× Termékek PET Flakon gyártás Bértöltés Olajkereső Kedvencek Galéria Rólunk Bejelentkezés Regisztráció
MFF

Új termékek

2024.06.21.

Kompresszor olaj-Műszerolaj-Emulzio

Uni+Performance Kompresszor olaj VG150

A VG150 kompresszor olaj egy speciális típusú olaj, amelyet kompresszorok számára használnak. A VG150 jelzés általában a viszkozitási osztályra utal, és nem specifikus típusú olajat jelöl. A kompresszor olajok különféle típusú kompresszorokhoz készülnek, például levegőkompresszorokhoz vagy hűtőkompresszorokhoz, és különböző alkalmazási területekhez, mint például ipari, mezőgazdasági vagy gépjárművek.

Amennyiben konkrét információt szeretnél kapni a VG150 kompresszor olajról, javaslom, hogy nézd meg a kompresszor gyártójának ajánlásait és specifikációit. Az olaj típusa és viszkozitása nagyban függ a kompresszor típusától, méretétől és működési körülményeitől.

Általában a kompresszor olajok speciális kenőanyagok, amelyek hő- és nyomásállósággal rendelkeznek, hogy biztosítsák a kompresszor hatékony működését és hosszú élettartamát. Fontos, hogy az adott kompresszor típusához és üzemeltetési körülményeihez megfelelő olajat válassz, hogy optimalizálni tudjad a kompresszor teljesítményét és megbízhatóságát.


komp1.png (543 KB)komp10.png (549 KB)


Uni+Performance Adalékolt műszerolaj

 

A "adalékolt műszerolaj" általában magas tisztaságú és speciális tulajdonságú olajat jelent, amely különböző műszerekben és műszaki berendezésekben használható. Ezek az olajok általában nagyon tisztaak és stabilak, hogy megfeleljenek a műszerek precíziós követelményeinek. Fontos, hogy a műszerolajok kiválasztásakor figyelembe vegyük az adott műszer vagy berendezés működési feltételeit és az előírt olajspecifikációkat.

Néhány általános példa finomított műszerolaj típusokra:

Szivattyúolajok: Olyan olajok, amelyek szivattyúk és hidraulikus rendszerek kenésére szolgálnak, például magas nyomású hidraulikus rendszerekben.

Pneumatikus olajok: Ezek az olajok lég- és pneumatikus rendszerek kenésére szolgálnak, amelyekben kis tömítések és tömítések találhatók.

Mikroszkóp olajok: Nagy felbontású mikroszkópokban használt olajok, amelyek biztosítják a lencsék és egyéb mozgó részek kenését és tisztaságát.

Laboratóriumi olajok: Kimondottan laboratóriumi műszerekhez tervezett olajok, amelyek tisztasága és kompatibilitása kiemelkedően fontos.

Műszertechnikai olajok: Általánosan használt olajok, amelyeket különféle műszerekben, műszaki berendezésekben alkalmaznak, beleértve a pontos mérési eszközöket és műszaki készülékeket.

Ezek az olajok általában különleges tulajdonságokkal rendelkeznek, például alacsony párolgási veszteséggel, magas hőstabilitással és korróziógátló hatással, hogy megfeleljenek a műszerek és berendezések speciális követelményeinek. Fontos, hogy az adott műszer vagy berendezés gyártójának ajánlásait kövesd az olaj kiválasztásakor, hogy biztosítsd a műszer hosszú távú megbízhatóságát és teljesítményét.


műsz1.png (575 KB)műszer 4l.png (454 KB)


Uni+Performance Emulzio

 

Az emulzió olaj olyan speciális kenőanyag, amely képes emulziót (vízben oldódó anyag) képezni vízzel. Ez a tulajdonság lehetővé teszi számára, hogy vízben oldódjon és keveredjen, ami hasznos tulajdonság lehet különböző ipari alkalmazásokban, például hűtési és kenési rendszerekben.

Az emulzió olajok általában a következő jellemzőkkel rendelkeznek:

Keverhetőség vízzel: Képesek keveredni a vízzel, létrehozva egy stabil emulziót, amely megfelelő kenést és hűtést biztosít.

Hűtő tulajdonságok: Alkalmasak hűtőfolyadékként is, amely hűti a munkadarabokat és az eszközöket a folyamat során.

Kenő tulajdonságok: Biztosítják a megfelelő kenést az adott folyamat során.

Védelem a korrózió ellen: Képesek védeni a fémeket a korróziótól a víz jelenlétében.

Az emulzió olajokat széles körben használják különböző ipari folyamatokban, például CNC gépek, marógépek, csiszológépek, fúrók, stb. hűtésére és kenésére. A megfelelő emulzió olaj típusának kiválasztása függ az adott folyamat igényeitől, a gépek típusától és a munkadarab anyagától. Fontos, hogy az alkalmazási előírásoknak és a gépgyártó ajánlásainak megfelelően válasszuk ki az emulzió olajat, hogy optimális teljesítményt és hosszú élettartamot biztosítsunk a gépeknek és folyamatoknak.

Információ a fémmegmunkáló olajokról!

A fémmegmunkáló olajok speciális kenőanyagok, amelyeket különböző fémmegmunkáló folyamatokban alkalmaznak. Ezek az olajok többféle célt szolgálnak, például csökkentik a súrlódást és hőt a megmunkáló eszközök és a munkadarabok között, javítják a megmunkálás pontosságát és simaságát, valamint segítenek megvédeni a megmunkált anyagokat a korróziótól és az oxidációtól. A fémmegmunkáló olajokat gyakran használják marógépek, esztergák, fúrógépek, csiszológépek és egyéb CNC gépek működése során.

A fémmegmunkáló olajoknak különböző típusai vannak, amelyek a következők lehetnek:

Vágóolajok: Ezek az olajok kifejezetten a vágási műveletekhez készülnek, például fúrás, marás, esztergálás során. Segítenek a megmunkáló szerszámok élesítésében és a megmunkált felületek minőségének javításában.

Kenőolajok: Általános kenőanyagok, amelyek csökkentik a súrlódást és védenek a kopástól és korróziótól. Jól alkalmazhatók alacsony fordulatszámú megmunkáló műveleteknél.

Hűtőolajok: Azok a speciális olajok, amelyek a hőelvezetésre koncentrálva a műveletek során hűtik a munkadarabot és a megmunkáló eszközöket.

Szintetikus olajok: Korszerű kenőanyagok, amelyek jobb kenést és hőelvezetést biztosítanak, valamint hosszabb élettartamot kínálnak a gépek számára.

Vízbázisú olajok: Környezetbarát kenőanyagok, amelyek vízzel keverve használhatók, és csökkentik a környezeti hatásokat.

A megfelelő fémmegmunkáló olaj típusának kiválasztása függ a konkrét megmunkáló folyamattól, az anyagtól és a gép specifikációjától. Fontos, hogy az olaj típusa és alkalmazási előírásai megfeleljenek a gépgyártó ajánlásainak és a munkadarab anyagának követelményeinek annak érdekében, hogy optimális teljesítményt és hosszú élettartamot érjünk el.

 

emul4.png (465 KB)emul10.png (586 KB)

 


 

 

 

még több

Kövess minket!

Tarts velünk!

hírek, érdekességek

még több

Ha szereted az akciókat

Iratkozz fel hírlevelünkre!